Batıkent Meydan AVM İçi, Zemin kat No:41 Yenimahalle/ANKARA

Diş İmplantı , eksik olan dişlerin yerine, çene kemiğine yerleştirilen doku dostu titanyumdan yapılmış, küçük silindir şeklinde ve vidaya benzer görünümdeki materyallerdir. İmplantlar, küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilir. Bu tutunma sonrası implant gerçek bir diş kökünün yerini alarak üzerine yapılacak protezi taşımaya hazır hale gelir.

İmplantlar, kuron, köprü veya protezlerin desteklenmesinde de kullanılır.

Bazı vakalarda dişleri hiç olmayan hastalarda protezlerini daha rahat kullanması amaçlı implantlardan destek alınabilir.

Her Hastaya İmplant Uygulanabilir mi?
Diş İmplantı  uygulaması için hastanın yeterli kemik miktarı var ise ve genel sistemik durumu uygunsa büyüme gelişimini tamamlamış her hastaya implant uygulanabilir.

Ortonorm - Diş İmplantları (İmplantoloji)

Diş Çekimi Sonrasında Ne Zaman İmplant Uygulanabilir?
İmplant uygun vakalarda diş çekimi ile aynı seansta, diş çekimini takiben 4-8 hafta aralığında, 12-16 hafta sonrasında ve klasik olarak alt çene diş çekimini takiben 3 ay, üst çene diş çekimini takiben 6 ay sonra uygulanabilir.

İmplant Uygulandıktan Sonra Ne Zaman Protezlerimi Yaptırabilirim?
İmplant operasyonunu takiben kemik ile implant birleşimi sağlandıktan sonra protezler yapılabilir. Bu süre ortalama 3 aydır.

İmplant Uygulamasında Yaş Sınırı Var mıdır?

Büyüme ve gelişimini tamamlayan, genel sağlığı ve kemik yapısı uygun olan her hastaya implant uygulanabilir. Özellikle implanta fonksiyonel olarak en çok ihtiyacı olan hasta grubumuz ise ileri yaşlarda ve hareketli protez kullanan hastalarımızdır.

İmplant Operasyonu Sonrasında Hastalanın Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İmplant operasyonu sonrasında hastalarımızın ağız bakımına daha fazla dikkat etmeleri gerekmektedir. Diş fırçalama, ara yüz fırçaları, diş ipleri ve ağız duşu kullanılması önerilmektedir.

Sigara kullanan hastalarımıza ise yara iyileşmesinde ve ağız bakımında problem oluşturabilmesinden dolayı sigarayı bırakmalarını tavsiye etmekteyiz. Operasyon sonrasında hastalarımızın belirli periyotlarda kontrole gelmelerini tavsiye etmekteyiz.

Ortonorm - Diş İmplantları (İmplantoloji)Operasyon Sonrası İşlemler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Cerrahi işlemden sonra antibiyotik ve ağrı kesici kullanılması gerekir. Tükürmemeli, pipetle emmemeli ve sigara içmemelisiniz. Bu hareketler, kan pıhtısının bozulması sonucu iyileşmenin yavaşlamasına neden olur. Dişeti dokularının yaralanmasına engel olmak için sadece yumuşak yiyecekler yenmelidir. İmplant yapılan alan bir ya da iki hafta boyunca temizlenmemelidir. Ancak ağzın diğer bölgelerindeki dişler fırçalanarak, ameliyat sahası için de diş hekiminizin önereceği antibakteriyel gargara kullanılarak bölge olabildiğince temiz tutulmalıdır.

Cerrahi işlemden 7-10 gün sonra dikişler alınmalıdır. Eğer kendiliğinden eriyen malzemeler kullanılmış ise dikiş almaya gerek kalmaz.

İmplant çene kemiğine yerleştirildikten sonra, implantın kemiğe entegre olması için birkaç ay beklemek gerekmektedir.

Genellikle implantın üst kısmı diş etinin altında bulunur. Birkaç ay bekledikten sonra implant  diş etine doğal bir form kazandıracak olan diş eti şekillendirici başlıkları takılır. Dişeti şekillendirici yerleştirildikten 2-3 gün sonra protez işlemlerine başlanabilir.

Ortonorm - Diş İmplantları (İmplantoloji)

 

Son Güncelleme Tarihi : 24 Mayıs 2019

Sohbete Başla
1
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button